Seksrobot – partner van de toekomst?

Robots en kunstmatige intelligentie zijn steeds gebruikelijker. We krijgen steeds vaker de vraag wanneer de eerste seksrobot op de markt komt. In dit artikel leggen wij uit wat voor ontwikkelingen er momenteel zijn, wat de beperkingen zijn en wanneer wij de eerste seksrobots op de markt zullen brengen.

Hoe definiëren wij een seksrobot?

Mensen hebben verschillende beelden en ideeën bij een seksrobot. Sommigen zien het puur als een lustobject, die niet veel meer kan dan kreunen. Anderen zien het als een echte partner waarmee je een gezellig gesprek kunt aangaan. Wij kiezen voor die laatste categorie. Voor ons is een seksrobot een robot die er menselijk uit ziet, zich menselijk gedraagt en die alles kan wat een echt mens ook kan. Een robot waarmee je gezellig op de bank kunt zitten te kletsen en die een eigen wil heeft, zien wij als de toekomst.

Kunstmatige intelligentie

De eerste stappen naar kunstmatige intelligentie zijn al gezet. Er zijn al poppen op de markt die geluiden kunnen produceren zoals kreunen, en poppen die reageren op aanrakingen op voor gedefinieerde plaatsen. Dit beperkt zich nu nog tot ‘blikkerig’ geluid en voorgeprogrammeerde teksten, maar de ontwikkelingen gaan in deze industrie steeds verder.

We verwachten dat het nog enkele jaren duurt voordat je een echt gesprek met een sekspop kunt hebben in je eigen taal. De ontwikkelingen gaan echter zeer snel. Kijk bijvoorbeeld naar een google home en naar spraakherkenning. Nog geen 2 jaar geleden werkte spraakherkenning nog nauwelijks en nu weet google al antwoorden op de meeste vragen.

Bewegingen

Technisch is het mogelijk om een sekspop bijna dezelfde bewegingen te laten maken als een echte vrouw. De complexiteit zit hem vooral in het juist aansturen van deze bewegingen en de beperkingen die er zijn qua wetgeving. Het menselijk bewegen van een sekspop zal binnen korte termijn mogelijk zijn.

Wetgeving

Seksrobots die zelfstandig kunnen bewegen en waarmee je actief seks kunt hebben, zijn momenteel nog verboden in de meeste landen. Kleine bewegingen zoals het open- en dichtgaan van de mond en de ogen mag wel, maar doordat de pop groot is en relatief zwaar, zijn grotere bewegingen niet toegestaan. Een seksrobot kan op relatief korte termijn dus wel realistische gezichtsuitdrukkingen vertonen, maar nog niet zelfstandig lopen, of seksen.

Uiterlijk

Sekspoppen kunnen er net zo uitzien als de sekspoppen die nu op de markt zijn. Deze zijn levensecht en voelen natuurlijk aan. Uiteraard kun je het uiterlijk totaal naar je smaak aanpassen. Heb je graag een blanke, donkere, dikke of dunne vrouw, dan kan dat.

Seksrobots van DutchDoll

Samen met enkele andere grote bedrijven zijn we al een tijdje onderzoek aan het doen naar echte seksrobots. Op dit moment zijn we nog gebonden aan wetgeving en is de kunstmatige intelligentie nog niet ver genoeg gevorderd. De wetgeving wordt regelmatig aangepast en de ontwikkelingen qua kunstmatige intelligentie gaan ontzettend snel. Wij gaan er daarom vanuit dat we je jouw perfecte partner binnen 5 jaar kunt kopen bij ons.

We zullen regelmatig een nieuw artikel plaatsen om de voortgang toe te lichten.