Onderhoud

Al onze poppen worden geleverd met een uitgebreide Nederlandstalige handleiding. Kun je niet wachten totdat jouw bestelling geleverd is, dan hebben we hieronder alvast een aantal veelgestelde vragen over het onderhoud samengevat.

Seks met je pop

Wanneer je seks hebt met je sekspop, is het belangrijk om altijd een glijmiddel op waterbasis te gebruiken. Een sekspop wordt niet zoals een echte vrouw uit zichzelf vochtig. Het gebruik van glijmiddel voorkomt dat de huid van je pop beschadigt en maakt de penetratie gemakkelijker. Gebruik geen glijmiddel op siliconenbasis of oliebasis; dit kan de huid beschadigen.Tijdens de seks is het ook belangrijk dat je voorkomt dat je met je volledige gewicht leunt op de polsen van je sekspop; deze zijn daar niet voor ontworpen. Als je in doggy style seks wilt hebben met je pop, raden we je aan de romp te ondersteunen met kussens. 

Onderhoud van het TPE

Onze sekspoppen zijn gemaakt van hoogwaardig thermoplastic elastomer (TPE). Dit materiaal voelt zijdezacht aan, is veilig voor de gezondheid en lijkt qua textuur op een echte mensenhuid. TPE is tevens poreus en het is belangrijk om dit zorgvuldig te behandelen. Na een tijdje kan het zijn dat het TPE wat plakkerig gaat aanvoelen. Het is dan belangrijk om het TPE te behandelen met talkpoeder, wat voorkomt dat er scheuren in het TPE ontstaan. Dit talkpoeder kan het beste ruim aangebracht worden met een grote poederkwast.

Je sekspop is niet ontworpen om voor een langere tijd in een bepaalde positie te zetten. Als je haar voor een langere tijd in een gebogen of zittende positie laat, kan het TPE scheuren en beschadigen. Wanneer je je doll een tijdje niet gebruikt, kun je haar het beste in een neutrale positie leggen met de armen en benen langs het lichaam gestrekt. Ook is het mogelijk om je doll op te hangen; dit kan met speciaal daarvoor bestemde haken.

Wees je ervan bewust dat kleding en bepaalde oppervlakten kunnen afgeven op het TPE, wat leidt tot vlekken of verkleuringen die dikwijls moeilijk te verwijderen zijn. Kijk daarom uit met producten die inkt bevatten, zoals magazines, kranten en donker textiel. Wees ook voorzichtig met leren materialen die olie oplosbare pigmenten bevatten. Verder is het belangrijk om je doll nooit direct bloot te stellen aan zonlicht, omdat dit de huid kan verouderen en uitdrogen.

Onderhoud van het skelet

Onze sekspoppen hebben een inwendig metalen skelet met verschillende vaste en beweegbare gewrichten, waardoor je je sekspop in verschillende standen kunt positioneren. In het begin kunnen de gewrichten nog wat stijf zijn, waardoor het buigen van de gewrichten wat lastiger is. Het is belangrijk om de gewrichten dan niet hardhandig te buigen; doe dit altijd zorgvuldig. Na een tijdje zal het buigen vanzelf gemakkelijker gaan. Als je de benen of armen in een bepaalde positie wilt buigen, raden wij aan om de ledematen eerst terug te buigen in de originele rechte positie alvorens deze te buigen in de gewenste positie.

Onthoud dat je sekspop geen echte vrouw is. Wees daarom voorzichtig als je haar wilt verplaatsen. Door het inwendige metalen skelet van je sekspop kan ze relatief zwaar zijn, afhankelijk van de lengte en lichaamsbouw van je pop. Voorkom dat je je doll laat vallen en/of haar tegen harde oppervlakten aanzet. Dit kan namelijk schade veroorzaken aan het skelet en het TPE.


Schoonmaken lichaam en hoofd

Het is belangrijk om je sekspop elke 30 dagen zorgvuldig te reinigen met een milde antibacteriële zeep (lees: ook als je je pop in deze tijd niet gebruikt!). Douchen en badderen met je sekspop is mogelijk, maar voorkom te allen tijde dat je het hoofd van je doll onderdompeld in water. Het hoofd van je doll kun je het beste voorzichtig reinigen met een nat washandje. Na het schoonmaken is het belangrijk om je doll goed te drogen met een zachte obserberende doek. Gebruik voor het drogen nooit een föhn of andere hittebron. Na het drogen is het belangrijk om wat talkpoeder aan te brengen. Dit kun je doen met een grote poederkast. Talkpoeder houdt de huid zacht en in een goede conditie.

Schoonmaken vagina, anus en mond

De intieme delen van je pop moeten na elk gebruik zorgvuldig gereinigd worden. De vagina, anus en mond kun je schoonspoelen met de meegeleverde vaginale douche. Deze kun je vullen met een sopje van lauwwarm water en een milde antibacteriële zeep. Na het reinigen is het belangrijk om de intieme delen nogmaals na te spoelen met alleen water totdat alle zeepresten verwijderd zijn. Droog de intieme delen na gebruik goed af om bacterie- en schimmelgroei te voorkomen. Behandel de huid na het wassen en drogen met wat talkpoeder om deze in een goede conditie te houden. Om het schoonmaken gemakkelijker te maken, bevelen wij het gebruik van een condoom aan.

Kleding

Het is mogelijk om je sekspop te kleden naar wens. Wel is het belangrijk dat kleding niet te strak zit en kleurvast is. TPE is een zeer poreus materiaal waarop donkere kleding en textiel kan afgeven. Dit kan leiden tot ontsierende verkleuringen en vlekken, die dikwijls moeilijk te verwijderen zijn. Gebruik voor het verwijderen van vlekken altijd een speciale vlekkenverwijderaar. Het gebruik van vlekkenverwijderaars voor algemeen gebruik, alcohol en schoonmaakmiddelen raden wij af.

Cosmetica

Onze sekspoppen worden standaard geleverd met semi-permanente make-up. Het is mogelijk om cosmetica zoals lipstick of oogschaduw te gebruiken; dit dient wel cosmetica op waterbasis te zijn. Gebruik voor het verwijderen van de cosmetica altijd een milde reiniger zonder alcohol of oliën. Wees ook voorzichtig met het gebruik van parfum (lees: bevat alcohol). Spray bij twijfel altijd op een onzichtbare plaats.

Pruik

Het is belangrijk om de pruik goed te onderhouden door deze regelmatig te borstelen en te wassen.
  • Voor het wassen haal je de pruik eerst van het hoofd van je pop. Zorg ervoor dat je eerst eventuele klitten verwijderd met een kam of borstel.
  • Leg de pruik vervolgens in een wasbak met koud water en voeg een dopje milde shampoo toe. Spoel na het wassen de pruik nog even na met water totdat alle shampoo resten verwijderd zijn.
  • Om het klitten van het haarwerk tegen te gaan, raden we je aan om de pruik tevens te wassen met een conditioner; het gebruik van een conditioner spray is eveneens mogelijk.
  • Laat je pruik altijd aan de lucht drogen en bij voorkeur op een pruiken standaard. Heb je geen pruiken standaard, dan kun je het haarwerk ook laten drogen aan de badkraan.
  • Gebruik geen borstel of kam als het haar nog nat is; je kunt de pruik weer in model brengen als deze droog is. Borstel je pruik dan zorgvuldig pruik voor pluk beginnende vanaf de punten. Gebruik geen föhn, steiltang of krultang.