Wat is de levensduur van een sekspop? 

De levensduur van een sekspop van thermoplastisch elastomer (TPE) is veel langer dan een traditionele opblaaspop. Hoe lang gaat een sekspop van TPE daadwerkelijk mee en waar is dit van afhankelijk?

Wat de precieze levensduur van een sekspop is, is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden. Hoe lang een sekspop meegaat, verschilt per sekspop en is afhankelijk van het merk, de kwaliteit van de materialen en het gebruik/onderhoud door de koper.

Kwaliteit van het TPE 
De uiteindelijke levensduur van een sekspop is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het TPE (thermoplastisch elastomer). De exacte samenstelling en de kwaliteit van het TPE is verschillend per leverancier. Dutchdoll onderscheidt zich door gebruik te maken van een premium mix TPE. Deze bijzondere TPE-samenstelling garandeert een hoge levensduur. Bij normaal en goed onderhoud kun je jaren van onze modellen genieten. Vanwege deze reden geven wij standaard 2 jaar garantie op onze modellen.

Gebruiksomstandigheden 
Een belangrijke factor in de levensduur van een sekspop is de omstandigheden waaronder de pop gebruikt wordt. Over het algemeen geldt dat hoe frequenter een sekspop gebruikt en verplaatst wordt, hoe sneller deze zal slijten en hoe minder lang een sekspop meegaat. Net als elk product, zijn alle onderdelen van een sekspop aan slijtage onderhevig. Hoe lang dit precies is, is afhankelijk van hoe je met een sekspop omgaat. Bij verkeerd, hardhandig of abnormaal gebruik zal een sekspop sneller slijten. Andersom geldt dat hoe voorzichtiger men omgaat met een sekspop, hoe langer deze zal meegaan.

Mate van onderhoud
De meeste producten hebben bij normaal gebruik onderhoud nodig. Bij sekspoppen is dit niet anders. De sekspoppen van Dutchdoll zijn van hoogwaardige kwaliteit en kunnen tegen een stootje, maar dienen wel goed onderhouden te worden. Hoe beter een sekspop onderhouden wordt, hoe langer een sekspop meegaat. Goed onderhoud heeft dus een positieve invloed op de levensduur van een sekspop.  Andersom hebben omgevingsfactoren, zoals blootstelling aan extreme hitte en uv-licht, natuurlijk ook invloed op de levensduur van een sekspop. Daarom wordt elke pop geleverd met een aanvullende schoonmaakset om je pop in een goede conditie te houden.

Gebruiksbeschadigingen  
Bij normaal gebruik kan een sekspop na verloop van tijd door slijtage enkele gebruiksbeschadigingen vertonen. Hieronder vallen bijvoorbeeld beschadigingen aan het TPE (scheurtjes, verkleuring, etc.). De levensduur van een sekspop kan verlengd worden door deze beschadigingen te repareren. Het is vrij eenvoudig om zelf kleine reparaties aan een sekspop uit te voeren. Dutchdoll denkt graag met je mee voor een passende oplossing.