Kies ik voor een goedkope of een dure sekspop?

De aanschaf van een eerste sekspop is voor de meeste mensen een grote uitgave. De meeste aankopen worden via internet gedaan, wat het moeilijk maakt om een goede keuze te maken. Op de foto’s zien poppen er vaak erg gelikt en vergelijkbaar uit, maar de prijzen variëren tussen de € 500 en € 10.000. In dit artikel probeer ik uit te leggen waarom er zulke grote verschillen zijn en waar je op moet letten bij je aankoop.

Lengte

De lengte van een sekspop heeft de grootste invloed op de prijs. Dit heeft ermee te maken dat de meeste poppen in Azië gemaakt worden en helemaal naar Europa getransporteerd. Poppen tot een lengte van ongeveer 120 cm passen vaak in standaard verpakkingen en zijn daardoor relatief goedkoop. Alles daarboven is vaak duur om te verzenden. Met name de poppen boven de 150 cm zijn voor de meeste bedrijven te groot om te vervoeren, waardoor de prijs toeneemt.

Materiaalkeuze

Hoewel sekspoppen er op foto’s vaak hetzelfde uitzien, worden er veel verschillende materialen gebruikt. Tot ongeveer € 500 zijn het vaak opblaaspoppen. Tussen € 500 en € 1000 zijn vaak de wat kleinere poppen van mindere kwaliteit TPE te koop en vanaf € 1000 beginnen de echte TPE poppen.

Het lastige bij poppen van TPE is dat er diverse soorten verkrijgbaar zijn. De goedkopere sekspoppen gebruiken vaak een wat stuggere soort die veel onderhoud vereist. De duurdere merken zoals WM, SY, JY en DutchDoll gebruiken een soepele en zachtere variant welke meer als echte huid aanvoelt. Hoewel je het verschil duidelijk voelt, is het niet altijd zichtbaar. 

Echt- of namaak

Veel leveranciers leveren poppen die geïnspireerd zijn op andere modellen. Er worden echter vaak foto’s gebruikt van het originele model. Let er altijd op dat het merk duidelijk wordt vermeld op de website en dat er goede recensies op de website staan. Lees voor onze producten ook dit artikel.

Make-up

Als er niet specifiek vermeld wordt dat een pop inclusief semi-permanente make-up geleverd wordt, dan is dat vaak niet het geval. Het kost fabrikanten vaak veel tijd om de make-up goed aan te brengen, waardoor de prijs iets hoger komt te liggen. Ben je zelf handig met make-up, dan kun je hier soms iets mee besparen.

Pruik

Hoewel er in het allerlaagste segment pruiken van inferieure kwaliteit in omloop zijn, zit er niet veel kwaliteitsverschil bij de modellen tussen de € 1.000 en € 3.000. De prijs van deze pruiken is dan ook meestal vergelijkbaar.

Borsten

Bij sommige duurdere modellen zijn de borsten hol vanbinnen. Hierdoor voelen de borsten wat realistischer aan en neemt het totaalgewicht van de pop af.

Conclusie

Welke prijscategorie het beste past bij jou, hangt volledig van je wensen en budget af. Heb je graag een kleine, of een grote doll. Heb je graag een goede kwaliteit TPE, of kun je ook leven met een wat mindere kwaliteit. Mijn advies is wel om er altijd voor te zorgen dat je krijgt waarvoor je betaald. Laat je uitgebreid informeren en lees altijd recensies over een webshop. Dit kan bijvoorbeeld op dollsbook.com of thedollforum. Je kunt natuurlijk ook altijd langsgaan bij een fysieke winkel zodat je de doll in het echt kunt bewonderen.

DutchDoll probeert een zo goed mogelijke prijs/kwaliteit te leveren. Door aantal gestandaardiseerde modellen tussen 148 cm en 170 te leveren, kunnen we de ontwikkelingskosten laag houden. Om de variatie te beperken hebben we er ook voor gekozen om alle poppen full-options aan te bieden.Qua prijsstelling positioneert DutchDoll zich in het midden-segment, maar qua kwaliteit en realisme zijn we vergelijkbaar met bijvoorbeeld WM, SY of JY doll.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *