De producten van DutchDoll zijn met de grootste zorg geproduceerd en we doen onze uiterste best om deze in topconditie af te leveren. Alle producten worden gronding geïnspecteerd voor transport, waardoor de kans op een defect zeer klein is.

Hoewel we er alles aan doen om afwijkingen tot een minimum te beperken, kan er natuurlijk altijd ergens iets fout gaan. Mocht dat het geval zijn, dan lossen we het graag voor je op!

We vinden het belangrijk om helder te omschrijven wat wel- en wat niet onder garantie valt. Daarom hebben we hier een zo goed mogelijk overzicht gemaakt.

Deze voorwaarden zijn gangbaar in onze branche en ons advies is om deze voorwaarden ook helder te vermelden op uw website.

Wat valt binnen en buiten de garantie?

Natuurlijk geldt de garantie alleen op artikelen als er sprake is van een gegronde klacht (bijvoorbeeld bij fabricage en/of materiaalfouten). De klacht is ongegrond als deze is veroorzaakt door:

  • Beschadiging door opzet; 
  • Verkeerd gebruik of nalatigheid;  
  • Gebruikssporen en/of -schade; 
  • Gebrekkig onderhoud; 
  • Beschadiging door het niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing. 

Wimpers 
Het loslaten van wimpers valt buiten de garantie. Voor verzending worden wimpers zorgvuldig gecontroleerd op hechting. Tijdens transport worden deze zorgvuldig beschermd door middel van een oogmasker. De kans dat wimpers na verloop van tijd (deels) loslaten is aanwezig. Deze kunnen eenvoudig opnieuw bevestigd worden door een drupje wimperlijm te gebruiken. Wimperlijm is verkrijgbaar bij de drogist. 

Nepnagels 
Het loslaten van nepnagels valt buiten de garantie. Wij controleren de vinger- en teennagels voor verzending op hechting. Mocht er toch een nagel losraken, dan is deze gemakkelijk opnieuw te bevestigen door middel van een drupje secondelijm of nagellijm. 

Vingers
De ‘huid’ rondom de vingers is dun en kwetsbaar. Door onvoorzichtig en/of ondeskundig gebruik en onderhoud kunnen de vingers beschadigd raken. Hierop bieden wij geen garantie. Door de vingers voorzichtig te behandelen en deze te beschermen tegen mechanisch en chemisch letsel, kan voorkomen worden dat deze beschadigen.

Pruiken 
Op de pruik van een sekspop kunnen wij geen garantie geven, mits er sprake is van fabricagefouten. Een voorwaarde voor kwaliteitsbehoud van de pruik is dat je ons verzorgingsadvies opvolgt en de pruik verzorgt met de juiste verzorgingsproducten. Mochten er na verloop van tijd klitten in het haarwerk ontstaan, dan adviseren we je kosteloos hoe je dit weer kunt verhelpen. 

Minimale afwijkingen 
Wij kunnen niet garanderen dat de weergave van de artikelen zoals afgebeeld in alle gevallen exact overeenkomt met de geleverde artikelen. Sekspoppen zijn grotendeels handmatig gemaakt, waardoor elk model uniek is. Een minimale afwijking bij de productie van een sekspop valt niet te voorkomen. Het blijft handwerk en als je tweemaal hetzelfde model koopt zal deze nooit 100% hetzelfde zijn.

Verkeerd gebruik of nalatigheid
Hoewel onze sekspoppen tegen een stootje kunnen, dient er wel met zorg om te worden gegaan met de pop. Buiten de garantie vallen gebreken aan de sekspop ontstaan door verkeerd gebruik of nalatigheid. Hieronder valt bijvoorbeeld water-, val- of stootschade; blootstelling aan extreme temperaturen, chemicaliën of uv-licht; verkleuringen van de huid; verkeerde reinigingsmethodes en gebrekkig onderhoud. 

Hoe meld ik een artikelklacht?

  1. Vraag altijd aan uw klant om een foto of filmpje van de afwijking.
  2. Maak een ticket aan via jouw account. Voeg hier de foto’s en filmpjes toe en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat de klacht is en hoe die is ontstaan.
  3. Wij zullen direct een bevestiging sturen en komen binnen 24 uur met een antwoord.

Oplossen van klachten

Wij zullen na ontvangst van je ticket, zo snel mogelijk een passende oplossing zoeken. Meestal hebben we binnen 24 uur al een voorstel voor een mogelijke oplossing, maar in enkele gevallen zullen we de afwijking moeten laten onderzoeken door engineers in de fabriek. We zullen u in alle gevallen op de hoogte houden van de voortgang.

Ook in gevallen van gebruiksschade welke niet binnen de garantie valt, zullen wij adviseren en gezamenlijk op zoek gaan naar een passende oplossing.